MOKINIO DARBO KORTELĖ Nr. 1

 

Vardas pavardė:

TEMA: PAIEŠKA ŽINIATINKLYJE

Grupė:

 

Nr.

PRATIMO APRAŠYMAS

GAUTI REZULTATAI

PROBLEMOS

 

 

1.

Įrašykite katalogo „Lietuva internete”, http://www.on.lt adresą ir raskite tinklalapių adresus, susijusius su Lietuvos vyrų krepšinio komandomis. Parašykite nuosekliai, kaip radote reikalingą informaciją – parašykite žinių kategorijų pavadinimus.

 

 

 

2.

Įrašykite paieškos tarnybos AltaVista http://www.altavista.com adresą.

 

 

 

a)    Užsakykite paieškos sistemoje žodį kompiuteris, užrašykite gautų rezultatų skaičių.

 

 

 

b)    Įrašykite du žodžius Lietuvos gimnazijos, užrašykite gautų adresų skaičių. Užrašykite tą patį klausimą, tiktai kabutese, ir pakartotinai užrašykite rezultatus.

 

 

 

c)     Įrašykite klausimą  pašt*, patikrinkite pirmame puslapyje gautus adresus, užrašykite keletą gautų žodžio paštas formų, kurios atsirado tinklalapių pavadinimuose.

 

 

 

d)    Užduokite klausimą mokykla ir užrašykite gautų rezultatų skaičių, dar kartą įrašykite klausimą jau kita forma mokykla-Vilnius-Kaunas ir vėl užrašykite gautų rezultatų skaičių.

 

 

 

3.

Įrašykite metapaieškos sistemos  http://infoseek.com adresą, užklausoje įrašykite vietovės pavadinimą, kurioje yra jūsų mokykla. 
Užrašykite gautų atsakymų skaičių.

 

 

 

 

MOKINIO DARBO KORTELĖ Nr. 2

 

Vardas pavardė:

TEMA: PAIEŠKA ŽINIATINKLYJE

Grupė  

 

Nr.

PRATIMO APRAŠYMAS

GAUTI REZULTATAI

PROBLEMOS

1.

Planuojame važiuoti slidinėti arba atostogauti į Tatrų kalnus. Raskite tinklalapius, rodančius orą Tatruose. Rastus tinklalapius įrašykite į katalogą Tatrai.

 

 

2.

Norime pirkti automobilį. Patinka du modeliai - Opel Astra ir Opel Vektra. Norime pirkti naują automobilį salone. Raskite tinklalapius su ieškomų automobilių kainomis ir įrašykite surastą tinklalapį į katalogą Automobilis.

 

 

3.

Reikia paruošti pranešimą apie savo gyvenvietę. Raskite tinklalapius, kurie padės parašyti šį darbą. Rastus tinklalapius įrašykite į katalogą Gyvenvietė.

 

 

Darbo įvertinimas:

 

Data:

 

Pastabos:

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą keista: antradienis, 2015 kovo 17, 22:31