Deja, netgi pati geriausia žiniatinklio tinklalapių turinio analizės programa kartais negali susidoroti su žmonių kalbos subtilybėmis, o tai nulemia klaidų atsiradimą. Reklaminės firmos dažnai pasinaudoja analizuojančios programos prielaidomis.  Pavyzdžiui, savo tinklalapiuose jos talpina žodžius, kuriuos pasirenka didžiausias informacijos ieškančių žmonių skaičius. Šie žodžiai gali turėti tinklalapio fono spalvą, ir todėl peržiūrinėjantys žmonės jų nemato, bet juos rejestruoja paieškos sistema. Reklaminės firmos siekia, kad žmonės pamatytų tokias reklamas.

Problemą kelią duomenų aktualizavimas naršyklės bazėje – naršyklė nespėja apimti nuolat besikeičiančių tinklalapių. Tai nėra lengva užduotis, pavyzdžiui, greita serverio FAST Search paieška savo bazėje turi apie 200 milijonus tinklalapių. Kitas trūkumas – tai tų pačių puslapių, tik turinčių skirtingus adresus, rodymas paieškos rezultato sąraše.

Paieškos tarnybos privalumas yra didelis suindeksuotų puslapių skaičius, kurie tampa populiariausia informacijos ieškojimo žiniatinklyje priemone.

 

Paskutinį kartą keista: antradienis, 2015 kovo 17, 22:25